ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΠΟΤΑΜΟ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ποταμός Αχέροντας, Γλυκή, Σούλι, βουνά… Όλα αυτά είναι ιδανικά για να εξερευνήσετε τη φύση. Η φύση εδώ είναι μοναδική και αν είστε τυχεροί, μπορεί να εντοπίσετε νέους τύπους πουλιών ή βοτάνων ή ακόμα και να ρίξετε μια ματιά σε άγρια άλογα του βουνού!

Ο χώρος της πηγής είναι εύκολα προσβάσιμος και είναι κατάλληλος για οικογένειες ακόμα και με μικρά παιδιά. Τα μονοπάτια μέχρι τα βουνά είναι λίγο πιο δύσκολα αλλά προσβάσιμα. Εάν ενδιαφέρεστε να έχετε έναν οδηγό μαζί σας για να σας δείξει τη διαδρομή και να σας πει ενδιαφέρουσες ιστορίες για τους Σουλιώτες και την κληρονομιά τους – επικοινωνήστε μαζί μας και μπορούμε να σχεδιάσουμε μαζί μια τέλεια πεζοπορία!

ΤΑ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΗΓΗΣ

Επίπεδο: Εύκολο

Η περιοχή της πηγής ξεκινά μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από το πάρκινγκ. Θα φτάσετε στην τελευταία μεγάλη πηγή μετά από 15 λεπτά περπάτημα.

Μετά από αυτό πρέπει να συνεχίσετε με τα πόδια για να φτάσετε στο φαράγγι. Μπορείτε να πιείτε το καθαρό νερό από τις πηγές και να κάνετε μια βουτιά στο νερό οπουδήποτε.

Αυτό το μονοπάτι των 15 λεπτών είναι εύκολο με τα παιδιά και το μονοπάτι είναι εν μέρει καλυμμένο με επίπεδους βράχους, επομένως η μετακίνηση με καρότσια ή αναπηρικό καροτσάκι είναι αρκετά εύκολη.

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ

30 Λεπτά με 2 ώρες

Για πολλούς ταξιδιώτες αυτό είναι που έρχεστε να δείτε! Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να φτάσετε στο φαράγγι από το πάρκινγκ. Μόλις τελειώσει το μονοπάτι, πρέπει να συνεχίσετε το περπάτημα στο ποτάμι και μετά από 200 μέτρα θα δείτε το φαράγγι μπροστά σας.

Μπορείτε να συνεχίσετε να περπατάτε μέχρι να φτάσετε στην παλιά πέτρινη γέφυρα του Ντάλα (45 λεπτά έως 1 ώρα). Μετά από αυτό, μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε να επιστρέψετε ή να συνεχίσετε περαιτέρω. Από εδώ μπορείτε να συνεχίσετε για το μονοπάτι του Σουλίου ή το μονοπάτι της Σκάλας Τζαβελένας.

Η ροή δεν είναι πολύ δυνατή, οπότε η διέλευση από το φαράγγι είναι εύκολη. Λίγα είναι τα μέρη όπου το ποτάμι θα πάρει τόσο βάθος που θα χρειαστεί να κολυμπήσετε για μερικά μέτρα για να συνεχίσετε. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αφήσετε όλα τα επιπλέον πράγματα πίσω στο αυτοκίνητό σας ή να τα βάλετε σε μια αδιάβροχη τσάντα.

Οι σαγιονάρες ΔΕΝ ταιριάζουν πολύ σε αυτό το μέρος. Θυμηθείτε να φοράτε αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια ποταμού.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ, ΕΝΘΑΡΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 698 661 7090 ή στο 698 086 1611

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
ΣΚΑΛΑ ΤΖΑΒΕΛΕΝΑΣ

1.5 – 2 ΏΡΕΣ

ΜΙΛΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

5 – 3 ΏΡΕΣ

ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

4 – 5 ΏΡΕΣ

FEATURED IN