πεζοπορίες

ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΓΙΑ  ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥΣ  ΚΑΙ  ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Πεζοπορία – Σούλι πηγές Αχέροντα

ΔΙΗΜΕΡΟ – 25 ευρω κατα άτομο.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ –45 ευρω κατά ατομο

Η εταιρεία μας είναι η μόνη στην περιοχή που διργανώνει καθόλη την διάρκεια του έτους

στην περιοχή πεζοπορίες. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται, διαμονή, οδηγοί, και ραφτινγκ.

Ακολουθήστε με συντροφιά το Pony Club την δημοφιλή πεζοπορια από το Σούλι στις Πηγές Αχέροντα. Η διαδρομή είναι ευκολη ως μέτρια, έχει ιστορικό και φυσιολατρικό χαρακτήρα, και διαρκεια 3-4 ωρες.

Από το χωριό Γλυκή με μεταφορικό μέσο σε 30 λεπτά μπορεί να φτάσει κανείς στο ιστορικό Σούλι. Εκεί γίνεται μια μικρή ξενάγηση, όπου ιστορικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σπίτια του Τζαβέλα και Μπότσαρη, τα πηγάδια, που ήταν και το βουλευτήριο, το κούγκι, και το κάστρο της Κιάφας.

Όταν ξεκινήσετε την πορεία στο μονοπάτι η βλάστηση είναι αραιή. Μετά απο 30 λεπτά θα συναντήσετε πυκνό δάσος από πλατάνια και αριές. Στην συνέχεια το τοπίο παραλάζει και θα συναντήσετε χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια, ασφάκες, ρίγανι και θυμάρι.

 

Φθάνοντας στην τοξωτή γέφυρα του Ντάλα, θα αντικρύσετε το πιο ωραίο σημείο της διαδρομής. Αριστερά είναι το Τσαγγαριώτικο ρέμα που ενώνεται με τον Αχέροντα, ενώ διασώζεται και παλιός νερόμυλος. Από εκεί σε 40 λεπτά θα φτάσετε στην σκάλα Τζαβέλενας, με πανοραμική θέα στο φαράγγι.  Στην έξοδο απο το φαράγγι είναι οι  πηγές του ποταμου όπου θα μας περιμένουν οι βάρκες για ράφτινγκ. Θα κατέβουμε ως την γέφυρα του χωριού όπου και μπορούμε να γευματίσουμε κάτω απο τα πλατάνια.

Η διαμονή γίνεται στην Γλυκή σε νεόκτιστα ξενοδοχεία, όπου για όσους το επιθυμούν μπορούν να κάνουν ιππασία, ράφτινγκ, και να απολαύσουν μια γνήσια Ηπειρώτικη βραδιά.

Σε απόσταση εικοσι λεπτών  απο το χωριό βρίσκεται η  Πάργα,  το Νεκρομαντείο,  οι εκβολές και το  δέλτα του ποταμού.